logo

Eidon® retourneren

 

Eidon® producten die niet bij Eidon® in Nederland zijn aangeschaft en waarvan de kwaliteit door verkeerd (lucht)transport is verminderd, kunnen niet bij ons geretourneerd of omgeruild worden. Eidon® in Nederland geeft optimale service bij de verkoop van haar mineralen en biedt producten van optimale kwaliteit aan. Wij houden bij het importeren van onze producten namelijk rekening met de temperatuur tijdens het transport door gebruik te maken van temperatuur gewaarborgd transport dat aan de HACCP richtlijnen voldoet. Dit ter voorkoming van kwaliteitsverlies door bevriezing vanwege te koude omstandigheden die zich voor kunnen doen bij regulier lucht- of zeetransport.

De retourvoorwaarden gelden indien u de Eidon® producten direct bij ons heeft aangeschaft. Bij retourneren, schade of gebruikmaking van het herroepingsrecht vragen wij u altijd om het factuur- of bestelnummer.

 

Herroepingsrecht 

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen voor leveringen binnen Nederland 5,25 euro incl. btw.*. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier dat u rechtsboven in uw scherm kunt vinden. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

  

Verkeerde levering of gebreken

Indien binnen 14 dagen na ontvangst het product gebreken blijkt te vertonen, of de geleverde producten anders zijn dan het bestelde, dan krijgt u het volledige aankoopbedrag terug. U dient daarvoor wel aantoonbaar te kunnen maken dat u de producten direct bij Eidon® zelf heeft aangeschaft. Is dit niet het geval, dan raden wij u aan contact op te nemen met de betreffende partij waar u de producten heeft aangeschaft. U heeft na melding van de constatering van het gebrek bij Eidon® nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U kunt ook kiezen voor nalevering van het ontbrekende product, in dat geval zullen er geen verzendkosten worden verrekend. Het te crediteren bedrag zal binnen 14 dagen na kennisgeving van het probleem bij Eidon® worden overgeboekt. U bent gehouden de ontvangen producten, binnen 14 dagen na melding bij Eidon®, terug te zenden. De eventuele door u gemaakte kosten van de retourzending komen voor rekening van Eidon® en zullen na retourontvangst van de levering binnen 14 dagen worden gecrediteerd. Indien het vermoeden bestaat dat het gebrek aan het product aan u te wijten is, is Eidon® niet gehouden het gebrek aan het product te herstellen en/of het ontbrekende deel toe te voegen aan het product. Eidon® zal in dit geval het product aan u terugzenden in dezelfde staat als die waarin wij het product van u ontvangen hebben. De verzendkosten van 5,25 euro incl. btw zijn dan voor rekening van de klant*. De consument is gehouden binnen een redelijke termijn, maar uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de goederen, melding te doen van de constatering van het gebrek. Bij gebreken aan producten vraagt Eidon® u om altijd het batchnummer van het product door te geven en desgewenst een foto te maken van het product voordat deze zal worden geretourneerd.

 

Wat te doen bij schade

Indien blijkt dat een product beschadigd is nadat u het pakket heeft aangenomen en geopend, dan vragen wij u om daar zo snel mogelijk bij ons een melding van te maken. Voor het ontvangen van een vervangend product verzoeken wij u om ons eerst enkele foto's te mailen:

  •         1 foto van de buitenverpakking met het verzendlabel zichtbaar;
  •         1 foto van de binnenverpakking, waarbij de inhoud en het beschermingsmateriaal in het pakket duidelijk zichtbaar zijn en
  •         3 foto’s van de artikelen. Dit betekent 1 foto van alle artikelen samen en 2 detailfoto's van het beschadigde product ofwel producten.

 

Retourprodecure

Eidon® besteedt de grootse zorg aan de kwaliteit van haar producten en de verzending ervan. Als u een product desondanks niet in juiste staat heeft ontvangen, of u een product om een andere reden wilt retourneren, dient u hiervoor een retourverzoek in te dienen. U kunt hiervoor een e-mail sturen naar info@eidon.nl. In uw e-mail dient u in ieder geval het ordernummer en de reden van retournering aan te geven. Na goedkeuring ontvangt u per e-mail van ons een “retourformulier”. Elke retourzending dient te zijn voorzien van een volledig ingevuld retourformulier. Het product dient ons in originele staat te bereiken. Zorgt u ook voor een goede verpakking zodat uw zending tijdens het transport niet beschadigt. Zendingen zonder retourformulier c.q. toelichting rondom de geretourneerde zending en/of ongefrankeerde zendingen zullen worden geweigerd.


Het omruilen van goederen  

Het omruilen van (verkeerd) bestelde producten wordt volgens de wet gezien als een retour en gelijktijdig een nieuwe bestelling. Dit houdt in dat indien u een verkeerd product heeft besteld, of indien u om andere redenen het product wenst om te ruilen, u de retourkosten van 5,25 euro incl. btw van deze aankoop en de kosten van de heenzending (ook 5,25 euro incl. btw) van de nieuwe bestelling zelf dient te betalen*. Wel is het mogelijk dat u afhankelijk van de grootte van uw nieuwe bestelling de verzendkosten van deze aankoop vergoed krijgt. Het verzoek tot omruilen van een bestelling kan tot 14 dagen na ontvangst plaatsvinden. Wij raden u aan om in het geval dat u de producten wenst om te ruilen, contact met ons op te nemen. Dat kan per mail door een e-mailbericht te sturen via het contactformulier dat u rechtsboven in uw scherm kunt vinden onder het kopje Contact, of door te bellen naar 085 - 760 4333. Alleen gesealde en onbeschadigde producten kunnen worden omgeruild.

* Voor zendingen buiten Nederland gelden andere tarieven.

232