logo

Bewaar de Eidon® mineralen altijd op kamertemperatuur en laat ze niet bevriezen

 

Bewaar de Eidon® producten op kamertemperatuur om kwaliteitsverlies als gevolg van koude omstandigheden te voorkomen. Gaat u binnenkort met vakantie en wenst u de producten mee te nemen op reis? Laat deze dan bij koude omstandigheden niet achter in de auto en plaats de producten niet in het bagageruim van het vliegtuig maar in uw handbagage. Enkel bij korte vluchten zouden de producten in het bagageruim vervoerd kunnen worden, mits ze goed worden ingepakt met isolerend materiaal.

Eidon® in Nederland geeft optimale service bij de verkoop van haar mineralen en biedt producten van optimale kwaliteit aan. Wij houden bij het importeren van onze producten namelijk rekening met de temperatuur tijdens het vervoer en maken gebruik van temperatuur gewaarborgd transport dat aan de HACCP richtlijnen voldoet. Dit ter voorkoming van kwaliteitsverlies door bevriezing vanwege te koude omstandigheden die zich voor kunnen doen bij regulier lucht- of zeetransport.

Eidon® producten die niet bij Eidon® in Nederland zijn aangeschaft en waarvan de kwaliteit door verkeerd (lucht)transport is verminderd, kunnen niet bij ons geretourneerd of omgeruild worden.

Koopt u uw producten direct bij ons in, dan bent u gegarandeerd van een optimale kwaliteit van de Eidon® mineralen!

 

Bewaaradvies

De Eidon® mineralen dienen altijd op kamertemperatuur bewaard te worden, ze hoeven dus ook zeker niet in de koelkast te worden geplaatst. De Eidon® mineraalproducten die siliciumdioxide bevatten zijn het meest gevoelig voor vrieskou. Zodra deze producten bevriezen, wordt de oorspronkelijke moleculaire structuur van het aanwezige siliciumzuur Si(OH)4 gewijzigd naar siliciumdioxide met water en zal het niet meer in oplossing terugkeren. De producten zullen hierdoor hun werking verliezen.

 

Houdbaarheid

De houdbaarheid die op de verpakking van de Eidon® mineraalproducten wordt vermeld is vijf jaar na de productiedatum. In principe kunnen de Eidon® mineralen niet bederven, maar vanwege de wetgeving plaatst Eidon® een houdbaarheidsdatum op de verpakking binnen welke de producten gegarandeerd hun kwaliteit behouden. Ook na opening van de verpakking blijven de producten tot deze datum goed, draai wel altijd de dop goed dicht om te voorkomen dat de vloeistof verdampt. We raden overigens aan niet direct uit de flesjes te drinken, omdat op deze manier het product kan worden besmet met bacteriën uit uw mond. 

255