logo

Veelgestelde vragen

Nee, geen enkele. Ze bevatten geen toegevoegde conserveringsmiddelen of andere ongewenste stoffen. De mineraal producten bestaan enkel uit mineralen en gezuiverd water. Dit maakt de Eidon® producten onder andere geschikt voor diabetici en mensen die graag producten willen gebruiken zonder ongewenste toevoegingen.

Geen van de Eidon® mineraalproducten bevat gluten, suikers, zetmeel of kunstmatige kleur- en smaakstoffen, extra conserveringsmiddelen of dierlijke bijproducten. Ze zijn dus ook geschikt voor veganisten.

De productiemethoden zijn volledig in eigendom van Eidon® en zorgen ervoor dat de mineraal producten van hoogwaardige kwaliteit zijn. Ze worden in Amerika onder strikte kwaliteitscontrole vervaardigd en onafhankelijk getest op zware metalen. De ionische elementaire mineralen zijn direct biologisch beschikbaar voor opname en worden aangeboden in een geur- en smaakloze vloeistof. Energy Life & Health, leverancier van de Eidon® producten, voldoet aan de HACCP richtlijnen.

Lang niet alle producten die in water “opgeloste” mineralen bevatten zijn even goed opneembaar. Ondanks dat deze producten kunnen worden aangeboden als “elementair” of “ionisch”, zijn ze zeker niet zomaar onderling met de Eidon®producten uitwisselbaar. De Eidon® mineralen zijn uniek in hun soort: de minerale elementen zijn volledig in evenwicht, ook wel equilibrium genoemd. Indien stoffen volledig in evenwicht zijn, betekent dit dat de ingrediënten, ondanks de tijd, niet meer de neiging hebben om te veranderen. Aangezien er voor de Eidon® producten enkel zuivere grondstoffen worden gebruikt en er geen veranderingen zullen optreden in de samenstelling, is bijvoorbeeld het gebruik van conserveringsmiddelen niet nodig. Dit alleen al maakt de Eidon® mineralen uniek. Het gebruik van conserveringsmiddelen is een bewijs dat producten niet volledig in evenwicht zijn en dus de neiging hebben in de loop der tijd te veranderen ofwel te bederven. Diverse bedrijven bieden vloeibare ionische elementaire mineraalproducten aan. Deze producten zijn in geen geval gelijk aan de Eidon® mineralen. In feite kan iedereen mineralen oplossen in water en deze aanbieden als: 'ionisch' en 'elementair'. Deze woorden zeggen niets over de kwaliteit en productiewijze van een product of de gelijkwaardigheid aan de Eidon® mineralen. Dat deze producten anders zijn kunt u eenvoudig herkennen aan het gebruik van conserveringsmiddelen of natriumzouten of een relatief korte houdbaarheidsdatum. Maar het allerbeste advies dat wij u kunnen geven is om het verschil zelf te ervaren! Lees hier verder voor meer informatie over wat de Eidon® mineralen zo uniek maakt.

Ionische Elementaire Mineralen zijn zeer kleine 100% gehydrateerde elementaire (ongebonden) mineralen en daardoor zeer goed opneembaar. Het zijn in wezen oplosbare elementaire (ongebonden) mineraaldeeltjes die enkel omhuld worden door water, waardoor ze anders zijn dan gangbare mineralen supplementen die veelal uit gebonden mineralen bestaan.

De mogelijkheid van een mineraal om te worden gebruikt door het lichaam is primair een zaak van grootte en lading. Als men de grootte van de mineraaldeeltjes klein genoeg kan krijgen, dan leidt dat er toe dat deze deeltjes eenvoudig door het lichaam kunnen worden opgenomen. Normaliter krijgen wij mineralen binnen via onze voeding of door het gebruik van voedingssupplementen. Deze “grotere” ofwel gebonden mineralen worden in het lichaam met behulp van onze spijsvertering vrijgemaakt uit hun gebonden vorm en omgezet in ongebonden ofwel elementaire mineralen die van veel kleiner formaat en “geladen” zijn. Dit “geladen” zijn noemt men ook wel “geïoniseerd” en komt tot stand doordat spijsverteringssappen een vloeibare omgeving creëeren. Deze geïoniseerde elementaire vormen van mineralen zijn klein van formaat en kunnen vervolgens door het lichaam weer gekoppeld worden aan andere stoffen die ervoor zorgen dat de mineralen goed door het lichaam kunnen worden benut. Deze geïoniseerde elementaire mineraaldeeltjes zijn zelfs zo klein dat ze door het slijmvlies in het maagdarmkanaal direct in het bloed opgenomen kunnen worden. Grotere gebonden mineraaldeeltjes zijn hiertoe niet in staat. Omdat de kleine in water oplosbare elementaire mineralen niet afhankelijk zijn van de spijsvertering of enzymatische functies van het lichaam, werken ze buitengewoon goed voor ouderen en personen die ondersteuning kunnen gebruiken bij de spijsvertering. Daarnaast zijn de Ionische Elementaire Mineralen vloeibaar en daardoor gemakkelijker voor kinderen en oudere mensen in te nemen dan pillen of capsules. Lees hier verder voor meer uitleg over Ionische Elementaire Mineralen.

Het advies voor alle Eidon® mineraalproducten is om ze in een glas water of sap van 250 ml op te lossen en in te nemen tussen of bij de maaltijden. Wij raden een glas met 250 ml aan, maar het kan geen kwaad als dat iets meer of minder is. Wel is het van belang dat u de mineralen altijd oplost in een vloeistof en de producten niet puur inneemt. De opneembaarheid van de Eidon® mineralen is optimaal wanneer deze worden opgelost in water of sap, het puur innemen van de producten heeft geen enkele meerwaarde en raden wij dan ook af.

Indien men verschillende Eidon® producten naast elkaar gebruikt, is het ook mogelijk om deze producten gelijktijdig in het zelfde glas water of sap toe te voegen en vervolgens in te nemen. In veel gevallen is het zelfs beter de mineralen gelijktijdig in te nemen aangezien mineralen met elkaar samenwerken. Het moment van inname bepaalt u zelf! De Eidon® mineralen raden wij aan niet onder de tong te houden, dit heeft geen enkele meerwaarde en de opneembaarheid wordt daar niet door verbeterd, de Eidon® mineralen zijn anders dan vloeibare mineralen waarvoor dit wel wordt aanbevolen. De Eidon® mineralen kunnen op elk moment van de dag worden ingenomen, dit mag in één keer of verdeeld over de dag. Los de mineralen niet op in vloeistof waaraan u ijsklontjes toe gaat voegen, dit omdat vrieskou de structuur van de Eidon® mineralen negatief kan beïnvloeden en daarmee hun werking zal verminderen. U mag de mineralen eventueel wel toevoegen aan lauwwarme dranken of vloeibare pap, dat is geen enkel probleem.

 

Wij geven geen behandeladvies

Wenst u geholpen te worden bij het gebruik van de Eidon® mineralen, dan raden wij u aan om contact op te nemen met een professional in de zorg die bekend is met het inzetten van de Eidon® producten. Wij verwijzen u voor een dergelijk advies naar therapeuten die hier op onze website staan vermeld. Gezien de regelgeving is het niet toegelaten dat wij u een persoonlijk behandeladvies geven. 

Het advies voor alle Eidon® producten is om ze in een glas water of sap op te lossen en in te nemen tussen of bij de maaltijden. Indien men verschillende Eidon® producten naast elkaar gebruikt, is het ook mogelijk om deze producten gelijktijdig in het zelfde glas water of sap toe te voegen en vervolgens in te nemen. In veel gevallen is het zelfs beter de mineralen gelijktijdig in te nemen aangezien mineralen met elkaar samenwerken. 

Op vakantie met het vliegtuig?

Bewaar de Eidon® producten op kamertemperatuur om kwaliteitsverlies als gevolg van koude omstandigheden te voorkomen. Gaat u binnenkort met vakantie en wenst u de producten mee te nemen op reis? Laat deze dan bij koude omstandigheden niet achter in de auto en plaats de producten niet in het bagageruim van het vliegtuig maar in uw handbagage. Enkel bij korte vluchten zouden de producten in het bagageruim vervoerd kunnen worden, mits ze goed worden ingepakt met isolerend materiaal. De Eidon® mineraalproducten die siliciumdioxide bevatten zijn het meest gevoelig voor vrieskou. Zodra deze producten bevriezen, wordt de oorspronkelijke moleculaire structuur van het aanwezige siliciumzuur Si(OH)4 gewijzigd naar siliciumdioxide met water en zal het niet meer in oplossing terugkeren. De producten zullen hierdoor hun werking verliezen.

Eidon® importeert temperatuur gecontroleerd vanuit Amerika

Eidon® in Nederland geeft optimale service bij de verkoop van haar mineralen en biedt producten van optimale kwaliteit aan. Wij houden bij het importeren van onze producten vanuit Amerika namelijk rekening met de temperatuur tijdens het vervoer en maken gebruik van temperatuur gewaarborgd transport dat aan de HACCP richtlijnen voldoet. Dit ter voorkoming van kwaliteitsverlies door bevriezing vanwege te koude omstandigheden die zich voor kunnen doen bij regulier lucht- of zeetransport. Eidon® producten die niet bij Eidon® in Nederland zijn aangeschaft en waarvan de kwaliteit door verkeerd (lucht)transport is verminderd, kunnen niet bij ons geretourneerd of omgeruild worden. Koopt u uw producten direct bij ons in, dan bent u gegarandeerd van een optimale kwaliteit van de Eidon® mineralen!

Houdbaarheid

De houdbaarheid die op de verpakking van de Eidon® mineraalproducten wordt vermeld is vijf jaar na de productiedatum. In principe kunnen de Eidon® mineralen niet bederven, maar vanwege de wetgeving plaatst Eidon® een houdbaarheidsdatum op de verpakking binnen welke de producten gegarandeerd hun kwaliteit behouden. Ook na opening van de verpakking blijven de producten tot deze datum goed, draai wel altijd de dop goed dicht om te voorkomen dat de vloeistof verdampt. We raden overigens aan niet direct uit de flesjes te drinken, omdat op deze manier het product kan worden besmet met bacteriën uit uw mond. 

Bewaaradvies

De Eidon® mineralen dienen altijd op kamertemperatuur bewaard te worden, ze hoeven dus ook zeker niet in de koelkast te worden geplaatst. De Eidon® mineraalproducten die siliciumdioxide bevatten zijn het meest gevoelig voor vrieskou. Zodra deze producten bevriezen, wordt de oorspronkelijke moleculaire structuur van het aanwezige siliciumzuur Si(OH)4 gewijzigd naar siliciumdioxide met water en zal het niet meer in oplossing terugkeren. De producten zullen hierdoor hun werking verliezen.

Transport

Plaats de Eidon® mineraal producten die silicium bevatten daarom ook nooit in het bagageruim van het vliegtuig maar altijd in uw handbagage. Dit om kwaliteitsverlies als gevolg van koude omstandigheden bij normaal luchttransport te voorkomen. Eidon® producten die niet bij Eidon® in Nederland zijn aangeschaft en waarvan de kwaliteit door verkeerd (lucht)transport is verminderd, kunnen niet bij ons geretourneerd of omgeruild worden. Eidon® in Nederland geeft optimale service bij de verkoop van haar mineralen en biedt producten van optimale kwaliteit aan. Eidon® Nederland houdt bij het importeren van haar producten vanuit Amerika namelijk rekening met de temperatuur tijdens het transport en maakt gebruik van temperatuur gewaarborgd transport dat aan de HACCP richtlijnen voldoet. Dit ter voorkoming van kwaliteitsverlies door bevriezing vanwege te koude omstandigheden die zich voor kunnen doen bij regulier lucht- of zeetransport.

Chelaatvormige en colloïdale deeltjes zijn veelal te groot voor directe opname in de lichaamscellen. Deze deeltjes worden daarom opgevangen in de bloedstroom en vervolgens geloosd in verschillende delen van het lichaam. Dit lozen van dergelijke onbruikbare stoffen kan bijdragen tot de ontwikkeling van ziekten zoals nierstenen en verharding van de slagaders. Zo is bekend dat een overmaat aan colloïdale mineralen zoals lood en aluminium kan leiden tot een zware metalen vergiftiging. Het vermogen van het lichaam om mineraaldeeltjes te gebruiken is zoals eerder aangegeven primair een zaak van grootte en oplosbaarheid (ionisatie).

Als de grootte van de minerale deeltjes klein genoeg gemaakt kan worden, dan kunnen ze vervolgens direct door het lichaam worden geabsorbeerd. Het is dan dus niet nodig een beroep te doen op de spijsvertering. De minerale deeltjes kunnen door middel van passieve diffusie worden opgenomen en bij dit proces hoeft het lichaam geen beroep te doen op het gebruik van enzymen, maagsappen of extra energie. 

Zoals met alles geldt ook voor supplementen dat meer niet altijd beter is. Indien het lichaam te veel van een stof binnenkrijgt, kan dit problemen geven bij de opname daarvan en leiden tot gezondheidsproblemen. Het is echter niet mogelijk een uniforme uitspraak over alle bestaande inname hoeveelheden van vitaminen en mineralen te doen. Elke uniek nutriënt heeft zijn eigen "biochemische identiteit". In Europa gebruikt men de term RI (= referentie inname) voor het aanbevelen van de door Europa vastgestelde dagdosering van nutriënten. Bij de bepaling van deze waarden is uitgegaan van de waarden zoals we de gebonden mineralen meten in onze voeding en voedingssupplementen. Vanwege de biologische beschikbaarheid van de volledig in water opgeloste (ionische) elementaire mineralen, is de dosering van deze mineralen minder dan de RI, aangezien de hele dosering gebruikt kan worden door het lichaam. Vergeet niet, zoals eerder aangegeven is de absorptie van mineralen uit voeding en supplementen in de vorm van pillen en capsules meestal geen 100% maar ligt veelal tussen de 4% en 20%. Neemt u bijvoorbeeld een capsule van 500 mg in, dan kan het zijn dat het lichaam slechts in staat is om 50 mg van het product te gebruiken. Wij raden daarom ook aan om de aanbevolen dagdoseringen op onze Eidon® producten aan te houden. Grote doses mogen alleen worden ingenomen op advies van een gezondheidsprofessional, evenals het langdurig gebruik van mineralen. Houd daarbij ook rekening met de inname van mineralen met een zeer krachtig effect, deze dienen zorgvuldig te worden ingenomen. Denk bijvoorbeeld aan de mineralen silicium, boron en molybdeen, maar ook ijzer, koper, jodium en selenium. Voor een optimaal resultaat raden wij altijd aan om mineralen onder toezicht van een gezondheidsprofessional te gebruiken.

De opname van vitaminen en mineralen is afhankelijk van de grootte en opneembaarheid, ook wel biobeschikbaarheid (of biologische beschikbaarheid) genoemd. Sowieso moeten alle “vaste” stoffen die wij als voeding tot ons nemen door het lichaam met behulp van de spijsvertering worden afgebroken om door het lichaam benut te kunnen worden. Traditionele voedingssupplementen worden geproduceerd bij intense hitte en druk, waarbij het eindproduct vaak nog bewerkt wordt met coatings of vulmiddelen. Door een dergelijk productieproces maar ook door verschillen in ”spijsverteringskracht” van gebruikers, kan het zijn dat de ingrediënten in het uiteindelijke product moeilijk door het lichaam kunnen worden afgebroken en opgenomen. Dit komt doordat deze stoffen niet in de vorm worden aanboden die het lichaam op dat moment nodig heeft. Het innemen van een stof, betekent niet altijd direct dat het ook wordt gebruikt of opgenomen. Neem als voorbeeld ijzer. Indien men ijzer inneemt in de vorm van roest, dan krijgt men wel ijzer binnen, maar niet in de vorm die biobeschikbaar is en waar het lichaam dus iets mee kan. Bekend is dat de opname van mineralen die wij binnen krijgen via de voeding of door inname van voedingssupplementen vaak beperkt is. Deze opname kan variëren, waarbij percentages van 4% tot 20% gangbaar zijn. De opname van mineralen kan ook nog worden beïnvloed door het veelvuldig gebruik van geraffineerd voedsel dat rijk is aan conserveringsmiddelen, of door het drinken van verzurende dranken zoals koffie en frisdrank, blootstelling aan een overmaat aan toxines maar ook het normale verouderingsproces kan daar een bijdrage aan leveren. Dit in acht genomen kan men bewust kiezen voor het gebruik van voedingssupplementen die de spijsvertering ontlasten en gemakkelijk opneembaar zijn. Geheel in water “opgeloste” mineralen die direct door het lichaam kunnen worden benut, lenen zich hier uitstekend voor omdat de mineralen aanwezig zijn in hun elementaire vorm geheel omhuld door water, ofwel 100% gehydrateerd. In deze vorm kunnen de mineralen zelfs direct door het mondslijmvlies in de bloedbaan worden opgenomen. De kunst in het oplosbaar maken van mineralen zit hem dus niet in het enkel “mengen” van de mineralen met water, het verschil in opneembaarheid wordt bepaald door de manier waarop de mineralen gebonden zijn aan andere stoffen in dit water. Een geïoniseerd elementair mineraal is vrijgemaakt uit zijn gebonden vorm en omhuld met water, waardoor het direct voor het lichaam beschikbaar is.

De Eidon® mineraal producten voldoen aan alle gestelde eisen en de adviesdoseringen liggen binnen de veiligheidsmarges. Indien u medicatie gebruikt, raden wij altijd aan eerst contact op te nemen met een arts, voordat u de Eidon® mineraal producten gaat gebruiken. Uw arts kan u op de hoogte brengen van mogelijke interacties.

Ons lichaam bestaat voornamelijk uit water en mineralen, beiden zijn essentieel voor het functioneren van het menselijk lichaam. Een goede balans van mineralen is een vereiste voor het juist functioneren van het lichaam en de ondersteuning van de elektrische geleiding tussen de lichaamscellen. Een overschot of een tekort aan slechts één mineraal kan het lichaam uit balans brengen en de gezondheid beïnvloeden. Wanneer het lichaam uit balans is, krijgen ziekten de kans om toe te slaan.

Koolhydraten, eiwitten, vetten en vitaminen bestaan allen uit organische verbindingen, dat betekent dat ze een verbinding hebben met het chemische element koolstof. Naast deze organische voedingsstoffen heeft het menselijk lichaam ook chemische elementen in hun anorganische vorm nodig. Dit zijn stoffen die juist niet aan het element koolstof gebonden zijn. Mineralen die we normaliter via onze voeding binnen krijgen, horen thuis in de categorie anorganische stoffen.

Gewassen die op een voedingsrijke bodem groeien zijn rijk aan voor ons lichaam bruikbare vormen van mineralen, vitaminen en andere voedingsstoffen. Echter door eenzijdige landbouw, het gebruik van synthetische meststoffen en moderne productieprocessen, kan de voedingsbodem uitgeput raken met als mogelijk gevolg dat de gewassen die op een dergelijke bodem groeien minder voedingsstoffen bevatten. Om er zeker van te zijn om de dagelijkse behoefte aan deze essentiële stoffen binnen te krijgen, kan men de voeding aanvullen met supplementen. Een gezonde levensstijl is en blijft echter belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Door het eten van goede en gevarieerde voeding geven we het lichaam de bouwstoffen die het nodig heeft om te kunnen functioneren of te herstellen. De opbouw en wederopbouw kost tijd. Als u uw lichaam hierbij wilt ondersteunen moet u rekening houden met de natuurlijke aanmaak van nieuwe cellen door het lichaam. Om u een idee te geven, de aanmaak van een nieuwe bloedcel duurt 60-120 dagen. Het duurt zo’n 3-4 maanden om uw volledige bloed te vervangen. Bijna alle eiwitten worden in een periode van 6 maanden vervangen, dat geldt dus ook voor het DNA van uw genen dat is opgebouwd uit eiwitten. In een jaar zijn al uw botten en zelfs het tandglazuur vervangen, geheel op basis van alle voedingsstoffen die u eet. Om een vergelijking te maken: als u een verwaarloosde kamerplant heeft en u gaat deze goed verzorgen met voldoende water en meststoffen, dan zou u aan de bladeren kunnen zien dat de voedingsstatus van de plant verbetert. Echter pas op het moment dat de nieuwe bladeren weer aangroeien krijgt men pas weer een volledig gezonde plant. In het algemeen adviseren wij de inname van wat lagere doseringen wanneer u met name de enkelvoudige Eidon® mineraalproducten langdurig wenst te gebruiken. Bij het korter gebruik van de deze Eidon® producten kan het juist verstandig zijn hoger te doseren en met hoger doseren bedoelen wij de inname van de dagelijkse adviesdoseringen die op de labels vermeld staan. De producten Eidon® Ionische Elementaire Mineralen en Eidon® Ionische Ostensieve Elementen zijn producten die juist bedoeld zijn om langdurig te kunnen gebruiken. U kunt deze producten zien als 'onderhouds' producten. Overigens is er geen standaard advies te geven over de duur van het gebruik van de Eidon® producten. Ieder mens is anders, denk aan leeftijd, gewicht en genen, maar ook de levensstijl kan per persoon sterk wisselen. Voor een advies op maat voor het (langdurig) gebruik van de Eidon® mineralen verwijzen wij dan ook altijd naar een professional in de zorg en is het raadzaam het gebruik van de Eidon® mineralen met regelmaat te laten controleren.

De adviesdosering op de productlabels duidt de aanbevolen dagdosering aan en is gebaseerd op een volwassen persoon met een gewicht rond de 45-68 kg. Van alle Eidon® producten is de standaard aanbevolen dosering 2 ml ofwel 30 druppels per dag, behalve het product Eidon® Ionisch Elementair Jodium, daarvan is de dosering 2 druppels per dag. De adviesdosering is bedoeld voor gezonde mensen. De wet bepaalt dat voedingssupplementen bedoeld zijn voor gezonde mensen. Bent u onder behandeling van een professional in de zorg, vraag die dan altijd om advies over de voor u geschikte dosering. De dagdoseringen zijn over het algemeen wat lager dan gemiddeld indien men kijkt naar de RI (referentie innames), omdat de in water oplosbare ionische elementaire mineralen van Eidon® volledig biologisch beschikbaar zijn en direct door het lichaam kunnen worden opgenomen. Indien gewenst kunnen de doseringen langzaam opgebouwd worden naar de aanbevolen dagdosering. Kinderen: voor kinderen raden wij over het algemeen aan de doseringen aan te passen in verhouding tot hun gewicht. Natuurlijk dient u allereerst contact op te nemen met uw eigen zorgprofessional voor een doseringsadvies. 

De Eidon® mineraal producten worden in een state of the art fabriek geproduceerd. Dat houdt in dat het gehele productieproces aan zeer hoge kwaliteitseisen voldoet. De grondstoffen zijn afkomstig van natuurlijke bronnen en de producten worden gemaakt met behulp van een zeer technisch, eigen merkgebonden technologie waarbij kleine elementaire mineraal deeltjes worden gecombineerd met ultra zuiver geactiveerd water (ionisatie). Deze geïoniseerde elementaire mineralen kunnen bestaan in een perfecte polaire (geladen) en ionische/water-oplosbare vorm. Over het algemeen geldt dat hoe zuiverder het water hoe efficiënter de mineralen in hun elektrisch geladen ionische staat beschikbaar zijn. Onzuiverheden in het water kunnen zorgen voor het “neerslaan” van de mineralen. Het water dat gebruikt wordt voor de productie van Eidon® mineralen wordt gezuiverd op de eigen productiefaciliteit met behulp van een uniek merkgebonden proces dat gebruikt maakt van geïntensiveerde omgekeerde osmose, ultrafiltratie en UV-licht.

Eidon® Ionische Elementaire Mineralen bevat elementen waarvan bekend is dat ze essentieel zijn voor het functioneren van het menselijk lichaam, gecombineerd met het mineraal siliciumdioxide en water. Omdat silicium een rol speelt bij de opname van andere mineralen, kan door een tekort aan silicium ook de opname van andere mineralen worden beïnvloed. Vandaar dat we deze ingrediënten gecombineerd hebben. De elementen in het Eidon® Mineralen product zijn niet lukraak bij elkaar gevoegd, maar zijn precies zo met elkaar gecombineerd als in het menselijk weefsel gevonden zou worden. De macro-mineralen, calcium en magnesium, zijn aanwezig in een 1:1 verhouding om een te hoge calcium en te lage magnesium inname te voorkomen. Hogere en gelijkwaardige niveaus van selenium en chroom vullen de aanwezige zink en mangaan aan. Boor en silicium zijn aanwezig in verhouding tot de calcium en magnesium hoeveelheid. De finishing touch wordt gemaakt door de toevoeging van specifieke hoeveelheden van jodium, kalium, ijzer en zwavel die binnen de huidige richtlijnen vallen. Koper en molybdeen ontbreken aan dit product aangezien de ervaring leert dat het verstandiger is om deze mineralen los in te zetten om zo de dosering af te kunnen stemmen op de gebruiker. 

We weten dat de inname van mineralen op een dagelijkse basis absoluut essentieel is voor het behoud van een goede gezondheid. Van een aantal mineralen is het bekend dat een grote groep mensen behoefte heeft aan extra inname daarvan naast hun voeding. Dit zijn de mineralen die opgenomen zijn in het complex met de naam Eidon® Ionische Elementaire Mineralen. 

Belangrijke opmerking: siliciumzuur is niet gelijk aan kiezelzuur vanwege het verschil in de chemische formules. De formule voor siliciumzuur is Si(OH)4 en die van kiezelzuur is SiO2. In de natuur kunnen beide vormen naast elkaar voorkomen en in elkaar overgaan bij de aanwezigheid van water. Silicium komt bij planten binnen via de wortels of via het blad in de vorm van siliciumzuur.

Eidon® Ionisch Elementair Silicium bestaat uit zuiver gedeïoniseerd water en siliciumdioxide. De siliciumdioxide in Eidon® Ionisch Elementair Silicium dat in oplossingis gebracht bedraagt 18,75% van de totale oplossing. Eidon® Ionisch Elementair Silicium bestaat uiteindelijk uit een oplossing van siliciumzuur, Si(OH)4 in water.

Siliciumzuur wordt bij inname geabsorbeerd in het maag-darmkanaal en vervolgens door het gehele lichaam vervoerd. Silciumzuur is bij zeer lage concentraties stabiel in oplossing, maar vormt oligomere (méér dan één) siliciumzuur verbindingen bij hogere concentraties (boven – 100 ppm) zoals weergegeven in de volgende chemische vergelijking:

Er bestaat een evenwicht tussen siliciumzuur en oligomere siliciumzuur verbindingen. Zodra het vriije siliciumzuur door de darm is geabsorbeerd, breken de resterende oligomere siliciumzuur verbindingen af, om vervolgens beschikbaar te komen in direct opneembaar siliciumzuur. Op deze manier zullen de Eidon® silicium producten het lichaam net zoveel siliciumzuur aanbieden als het wenst. De deeltjesgrootte van de oligomere siliciumzuur verbindingen is minder dan 10 nanometer, daardoor kunnen deze kleine verbindingen gemakkelijk verspreid in oplossing blijven.

De blauwige waas van Eidon® silicium producten: Eidon® Ionisch Elementair Silicium en de overige Eidon® siliciumproducten, hebben een zwakke blauwige waas. Deze waas ontstaat vanwege de neiging van de kleine siliciumzuur deeltjes om samen te kleven tot oligomere verbindingen van siliciumzuur, die niettemin gemakkelijk weer uitgesplitst kunnen worden naar siliciumzuur. De blauwachtige waas ontstaat doordat deze oligomere verbindingen de neiging hebben het blauwe gedeelte van het zichtbare lichtspectrum te reflecteren, vergelijkbaar met lucht of watermoleculen. Tijdens de productie van Eidon® Ionisch Elementair Silicium in de door ons aangeboden concentraat vorm, wordt de zuurgraad (pH) aangepast naar een van pH = 3-4, het is dus licht zuur en past goed bij het zure milieu van de maag. Siliciumzuur is volledig niet-toxisch.

227